Termeni și condiții

Termeni și Condiții pentru utilizarea website-ului www.ucafe.ro

Capitolul 1. Informații generale

S.C. UZIN COFFEE SHOP S.R.L., persoană juridică, cu sediul în B-dul Iancu de Hunedoara, nr. 8, Bl. H3, parter, sector 1, 011742, București, înregistrată la Registrul Comerțului sub numărul J40/1110/31.01.2019, CUI RO40534210 și având cont la CEC Bank denumită în continuare U Café.

Contact: contact@ucafe.ro

Telefon: 0723.510.981

Prin accesarea acestui website și/sau a oricărei pagini a acestuia sunteți de acord cu aceste condiții de utilizare. Dacă nu sunteți de acord cu acești termeni și condiții de utilizare, nu accesați acest website. Website-ul nostru vă pune la dispoziție informațiile din acest website în scop informativ general și nu garantează exactitatea lor la un moment dat, deși se va încerca pe cât posibil ca la publicarea lor pe website toate informațiile să fie exacte.


Acest document definește Termenii și Condițiile de utilizare ale website-ului www.ucafe.ro de către potențialii vizitatori sau clienți. Accesând și navigând pe acest website, acceptați termenii de utilizare descriși în continuare.

Capitolul 2. Definiții și Termeni

Prezentul website și subdomeniile sale sunt website-uri de prezentare. 

WEBSITE: Domeniul www.ucafe.ro și subdomeniile acestuia. 

S.C. UZIN COFFEE SHOP S.R.L. denumit în continuare U Café.

CONȚINUTUL are următoarea definiție: 

  • toate informațiile de pe website care pot fi vizitate, vizualizate sau accesate prin utilizarea unui echipament numeric; 
  • conținutul oricărui e-mail trimis vizitatorilor sau clienților săi de către U Café prin mijloace electronice și/sau orice alt mijloc de comunicare disponibil; 
  • orice informație comunicată prin orice mijloc de către un angajat al U Café vizitatorului sau clientului conform informațiilor de contactare, menționate de către acesta; 
  • informații legate de produsele, serviciile și/sau prețurile practicate de U Café; 
  • informații legate de produsele, serviciile și/sau prețurile practicate de către un terț cu care U Café are încheiate contracte de parteneriat; 
  • date referitoare la U Café sau alte date privilegiate ale acesteia. 

SERVICIU – Serviciul de prezentare produse disponibil al website-ului prin care vizitatorul/ clientul are posibilitatea să vizualizeze și eventual să contracteze produse și/sau servicii folosind mijloace exclusiv electronice, incluzând totodată și alte mijloace de comunicare la distanță (ex. telefonic, e-mail). 

VIZITATOR – Persoana fizică sau juridică (de drept public sau privat) care are sau obține acces la CONȚINUT ca vizitator al website-ului pentru vizualizarea acestuia, prin orice mijloc de comunicare (electronic, telefonic etc.) fără să implice existența unui acord scris de utilizare între el și U Café și fără să necesite crearea și utilizarea unui cont.

PRODUSE ȘI SERVICII – Orice produs sau serviciu, listat pe website, inclusiv PRODUSELE menționate în COMANDĂ, care urmează a fi furnizate de către U Café, Clientului ca urmare a Contractului încheiat.

INFORMAȚII – Toate descrierile PRODUSELOR ȘI SERVICIILOR așa cum sunt precizate în descrierea acestora.

DOCUMENT – prezentul fișier “Termeni și Condiții”.

COMANDĂ – exprimarea dorinței de achiziționare a unuia sau a mai multor produse și/sau servicii prin intermediul WEBSITE-ului prin formularul de contact, telefonic sau prin e-mail, realizată de un CLIENT care își dorește ca produsul/ produsele respective să fie livrate la adresa menționată în formularul de contact. 

CONTRACT – este contractul la distanță încheiat între client și U Café. Conform definiției cuprinse în O.G.34/2014, art.7 (https://anpc.ro/anpcftp/legislatie/oug_34_140616.pdf) contractul la distanță este încheiat între profesionist şi consumator în cadrul unui sistem de vânzări sau de prestare de servicii la distanţă organizat, fără prezenţa fizică simultană a profesionistului şi a consumatorului, cu utilizarea exclusivă a unuia sau a mai multor mijloace de comunicare la distanţă, până la şi inclusiv în momentul în care este încheiat contractul. Acesta este reprezentat de către COMANDA realizată pe WEBSITE prin formularul de contact, telefonic sau prin e-mail și confirmată de către U Café verbal (telefonic) sau electronic (e-mail), fără a necesita o confirmare de primire din partea clientului. COMANDA neconfirmată de către U Café nu are valoarea unui CONTRACT. 

NEWSLETTER – mijlocul de informare periodic, exclusiv electronic, asupra produselor, serviciilor și/sau promoțiilor desfășurate de către U Café într-o anumită perioadă, fără niciun angajament din partea U Café cu referire la informațiile conținute de acesta (menținere prețuri, promoții, lichidări stocuri etc.) dacă anumite situații apărute necesită schimbări inopinante. 

TRANZACȚIE – încasare sau rambursare a unei sume rezultată din vânzarea unui produs/serviciu de către U Café de la/către client, prin utilizarea modalităților de plată agreate de către U Café sau prin sistemele ramburs ale firmelor de curierat, indiferent de modalitatea de livrare.  

Capitolul 3. Informații despre produsele și serviciile oferite

U Café nu face nicio declarație, promisiune sau garanție cu privire la exactitatea, exhaustivitatea sau caracterul adecvat al prezentului conținut, al îndrumărilor și a consultanței, nu îsi asumă nicio obligație de rezultat sau diligență față de nicio persoană, exclud în mod expres și neagă răspunderea pentru orice cost, pierdere sau daune suferite ca urmare a utilizării conținutului.


Obiectivul conținutului website-ului este de a transmite informații actualizate și exacte.

U Café nu poate garanta că prezentele pagini nu conțin erori și asigură că va depune toate diligențele pentru realizarea unei informări corecte și remedierea eventualelor erori.

Orice persoană care dorește să-si procure unul din serviciile sau produsele prezentate în website este rugată să contacteze U Café prin unul din mijloacele afișate în pagina de Contact a website-ului, pentru a se informa atât asupra disponibilității serviciului sau produsului în cauză cât și asupra condițiilor contractuale, tarifelor și informațiilor tehnice sau de altă natură.

Produsele și serviciile furnizate de către U Café sunt descrise în secţiunile specifice de pe website. Unele dintre produsele furnizate de către U Café sunt perisabile, beneficiind de o durată de valabilitate limitată, indicată ca atare pe eticheta produsului. Produsele se vor păstra şi consuma în condiţiile indicate pe etichetă. 

În măsura în care aveţi orice fel de reclamaţie cu privire la calitatea Produselor livrate de către U Café, vă rugăm să ne contactaţi în cel mai scurt timp posibil pentru a verifica problemele ridicate şi pentru a le remedia în mod corespunzător. U Café va răspunde la orice reclamaţie formulată de Client, pe e-mail, într-un termen de maxim 48 ore.

U Café nu este responsabilă pentru daune de orice fel pe care Clientul sau oricare terţă parte o poate suferi ca rezultat al îndeplinirii de către U Café a oricarei din obligaţiile sale conform Comenzii şi pentru daune care rezultă din utilizarea Produselor după livrare.

Capitolul 4. Drepturile asupra conținutului website-ului
U Café, nu va transfera titlul de proprietate asupra aplicatiilor software.

U Café deține drepturi complete și depline asupra titlului de proprietate și prin aceasta toate drepturile de autor și cele brevetate. Nu aveți dreptul să redistribuiți, vindeți, decompilați, dezasamblați aplicația software într-o formă perceptibilă de către oameni.

Toate informațiile, produsele sau aplicațiile conținute în acest website sunt proprietatea U Café, care îsi rezervă dreptul de a modifica conținutul și/sau structura website-ului în orice moment și fără nicio informare prealabilă.

Întregul conținut al website-ului www.ucafe.ro este protejat prin legea drepturilor de autor, toate drepturile fiind rezervate. Toate drepturile referitoare la pagini, conținutul și prezentarea website-ului sunt deținute de U Café. Este interzisă copierea, modificarea, afișarea, distribuirea, transmiterea, publicarea, comercializarea, licențierea, crearea unor materiale derivate sau utilizarea conținutului website-ului în orice scop fără confirmarea scrisă din partea U Café.

Accesul și utilizarea paginii www.ucafe.ro sunt gratuite și au scopul de a veni în ajutorul utilizatorilor pentru a găsi informațiile necesare în cel mai ușor și rapid mod posibil, conform cerințelor fiecăruia.

Informațiile prezente pe www.ucafe.ro sunt de interes general și sunt puse la dispoziția utilizatorilor în mod gratuit. Prin termenul „utilizator” al acestei pagini se întelege orice persoană fizică sau juridică care va accesa pagina. Conținutul website-ului www.ucafe.ro nu poate fi reprodus, modificat sau exploatat fără consimțământul explicit al reprezentantilor www.ucafe.ro.

Capitolul 5. Politica de facturare, plăți, livrare

Acest website este de prezentare pentru produsele și serviciile oferite de U Café, acestea fiind destinate exclusiv către clienți persoane juridice, persoane fizice, persoane fizice autorizate, întreprinderi individuale sau întreprinderi familiale la adrese de pe teritoriul României. În cazul în care prin intermediul formularului de contact de pe website, telefonic sau prin e-mail a fost efectuată o comandă de către un client, în momentul livrării, o persoană cu vârsta de minim 18 ani, reprezentând persoana fizică sau juridică ce a efectuat comanda, va semna pentru toate produsele expediate.

Orice comandă va fi livrată în limita stocului disponibil, cu condiția ca aceasta să fi fost confirmată de către U Café.

Termenul de livrare pentru produsele pentru care se face comanda prin intermediul formularului de contact de pe website, telefonic sau prin e-mail este de 24-48 ore din momentul recepționării comenzii, pentru București sau în 48-72 ore, prin rețeaua de distribuție Fan Courier sau Sameday în restul țării.

Livrarea produselor se face prin curieri, în zilele lucrătoare. Stabilirea curierului cu care se expediază fiecare comandă se face de catre U Café. Dacă preferați o altă firmă de curierat, vă rugăm să ne comunicați acest lucru atunci când plasați comanda! Produsele vă vor fi livrate cu condiția ca acestea să fie achitate în avans (virament bancar/card), costul transportului fiind în sarcina dumneavoastră.

În ziua de duminică nu se fac livrări. În anumite cazuri, în funcție de disponibilitatea produselor, timpul de livrare se poate prelungi cu acordul Clientului. Confirmarea comenzii va include și termenul de livrare astfel agreat.


U Café va asigura ambalarea corespunzătoare a produselor și va asigura transmiterea documentelor însoțitoare, clientul asumându-și responsabilitatea pentru datele transmise pentru livrare.


U Café va efectua livrarea produselor numai pe teritoriul României.


Pentru comenzile ce depășesc 200 lei, transportul este GRATUIT în țară* și în București și se face prin curieri proprii cel târziu a doua zi lucrătoare iar în cazul în care valoarea comenzii este mai mică de 200 lei, se va percepe o taxă de expediere de 15 Lei pentru București și de 30 lei în restul țării.

*Dacă localitatea de livrare a cumpărătorului nu se află pe lista mai jos menționată, clientul va achita o taxă pentru KM suplimentari de minimum 25 lei (în functie de nr. de KM suplimentari). Lista este disponibilă aici https://www.fancourier.ro/locatii-fan/

De asemenea, puteți ridica produsele de la cafenea, după ce ați primit confirmarea din partea U Café.

Plata produselor comandate se poate face astfel:

  • în numerar* la livrare pentru livrările prin serviciile de curierat propriu, FAN Courier sau Sameday;
  • În numerar direct la cafenea;
  • prin ordin de plată/transfer bancar în avans sau plată online.

Plata în numerar* se face la livrare, în lei, la valoarea din momentul confirmării comenzii, către comisionarul care efectuează livrarea.

Plata prin ordin de plată se face în baza facturii proforme, emisă în baza unei comenzi. Produsele se vor expedia numai după ce se face dovada plății către U Café.

Capitolul 6. Politica de cookies

U Café utilizează cookies pentru a furniza vizitatorilor o experiență mult mai bună de navigare, servicii adaptate nevoilor și interesului fiecăruia, precum și pentru a îmbunătăți serviciile website-ului nostru. De asemenea, U Café folosește cookies ale unor terțe părți (cunoscute sub numele de ”third party cookies”). Acestea din urmă sunt plasate pe website de o terță parte și de un alt website de internet decât cel pe care îl vizitează utilizatorul la momentul respectiv. Acestea pot fi folosite în mod anonim sau nu pentru a memora interesele unui utilizator, astfel încât să fie livrată publicitate cât mai relevantă pentru utilizatori. Pentru vizualizarea și înțelegerea Politicii noastre vă rugăm să accesați pagina Politica de cookies.


Capitolul 7. Politica de Confidențialitate și Prelucrarea și protecția datelor cu caracter personal

U Café are o politică strictă de respectare a confidențialității datelor clienților. U Café se angajează că va păstra confidențialitatea informațiilor de orice natură pe care le furnizați. Dezvăluirea informațiilor furnizate se va putea face doar în condițiile menționate în prezentul Document.

Nicio declarație publică, promovare, comunicat de presă sau orice alt mod de dezvăluire către terțe părți nu va fi făcută de Client cu privire la Comandă/Contract fără consimțământul prealabil scris al U Café.

Când prin intermediul prezentului website vă sunt solicitate informații, aceasta are ca scop identificarea dumneavoastră sau posibilitatea de a vă contacta. Natura informațiilor solicitate se referă în special la date personale (nume, adresă, numere de telefon), adresă de e-mail, modul în care sunt utilizate sau intenționează să fie utilizate produsele și/sau serviciile U Café, dar poate include și alte informații aflate în strânsă legătură cu utilizarea serviciilor și/sau produselor solicitate.

Cu scopul de a răspunde mai bine nevoilor și întrebărilor utilizatorilor website-ului, informațiile solicitate prin intermediul acestui website vor face obiectul unei stocări și prelucrări electronice.


Prezentul website poate conține legături sau trimiteri către alte website-uri considerate de U Café utile în legătura cu conținutul website-ului sau și care nu se află sub controlul sau îndrumarea sa. În cazul utilizării acestor legături sau trimiteri se vor aplica condițiile generale de utilizare corespunzătoare acelor website-uri.

U Café nu poate garanta/controla actualitatea/exactitatea informațiilor prezente pe website-urile unor terți, la care se face trimitere de pe website-ul său.


Orice persoană care vizitează website-ul www.ucafe.ro și care oferă date sau informații cu caracter personal prin intermediul acestui website își manifestă acordul în mod expres și neechivoc pentru următoarele: prelucrarea acestor date și informații personale de către U Café; transmiterea de materiale promoționale specifice operațiunilor de marketing direct; soluționarea de către U Café a cererilor, întrebărilor și reclamațiilor adresate (a se vedea pagina Contact din website); alte activități întreprinse de U Café și permise de lege, ce nu fac obiectul unei aprobări din partea destinatarului.

U Café va păstra confidențialitatea acestor informații.

Utilizarea în continuare a acestui website constituie acordul expres și neechivoc al dumneavoastră în conformitate cu prevederile legii 677/2001 și directivelor GDPR pentru protecția persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal și libera circulație a acestor date.

Prin transmiterea de informații sau materiale prin intermediul acestui website oferiți U Café acces nerestricționat și irevocabil la acestea, dreptul de a utiliza, reproduce, afișa, modifica, transmite și distribui aceste materiale sau informații. Sunteți, de asemenea, de acord ca U Café să poată utiliza liber, în interes propriu, aceste informații, idei, concepte, know-how-uri sau tehnici pe care ni le-ați trimis prin intermediul website-ului. U Café nu va constitui subiect de obligații referitoare la confidențialitatea informațiilor trimise, dacă legislația în vigoare nu prevede alte specificări în acest sens.

Prin acesarea website-ului și a produselor sau serviciilor noastre, U Café prelucrează datele dvs. cu caracter personal necesare îndeplinirii scopurilor pentru care aceste date au fost solicitate și stocate. În ceea ce privește drepturile dvs. în calitate de persoană vizată astfel cum sunt ele garantate de Regulamentul 2016/679/UE privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date vă rugăm să accesați capitolul complet din Politica de Confidențialitate pusă la dispoziție aici Politica de confidențialitate care face parte din prezentul Document.

Pentru orice nelămurire în legatură cu exercitarea drepturilor dumneavoastră referitoare la utilizarea website-ului și la protecția utilizării vă rugăm să ne contactați prin intermediul secțiunii Contact din website.

Capitolul 8. Soluționarea litigiilor

Prin folosirea, vizitarea, vizualizarea etc. a WEBSITE-ului sau al oricărui conținut trimis de către U Café UTILIZATORLUI/CLIENTULUI prin accesare și/sau expediere prin orice mijloc (electronic, telefonic etc.), acesta se declară de acord cel puțin cu prevederile prezentelor capitole din “Termeni și condiții”. 

U Café nu răspunde de nicio pierdere, costuri, procese, pretenții, cheltuieli sau alte răspunderi, în cazul în care acestea sunt cauzate direct de nerespectarea “Termenilor și condițiilor”. 

Orice dispută cu referire la prezentele “Termeni și Condiții” care ar putea să apară între UTILIZATOR/CLIENT și U Café se va rezolva pe cale amiabilă. În cazul în care aceasta nu va fi posibilă, litigiile vor fi soluționate de instanțele judecătorești române competente din Municipiul București.

Prezentul document a fost redactat și va fi interpretat în conformitate cu legislația română. 

Capitolul 9. Politica de retur și garanție

Conform O.U.G. 34/2014, consumatorul beneficiază de o perioadă de 14 zile calendaristice pentru a se retrage dintr-un contract la distanță sau dintr-un contract în afara spațiilor comerciale, fără a fi nevoit să justifice decizia de retragere. Clienții care nu sunt mulțumiți de produs/produse îl/le pot returna și/sau pot alege un alt produs în limita contravalorii produsului returnat, cu respectarea Termenilor și Condițiilor de mai jos. Nu vor fi acceptate pentru returnare produsele folosite, produsele care prezintă urme de uzură datorate manevrării defectuoase, urme de lovituri, zgârieturi sau orice deteriorări vizibile, produsele lipsite de etichete, ambalajele originale și cele care nu sunt însoțite de factură. Înainte de a returna produsele, clienții trebuie să notifice Vânzătorul în scris, pe adresa de e-mail contact@ucafe.ro, unde vor specifica următoarele:

– produsul/produsele pe care doresc să le returneze

– solicitarea înlocuirii produsului sau rambursării sumei

– opțional, motivul returului

Conform OUG nr. 34/2014 privind drepturile consumatorilor art. 16, litera c) sunt exceptate de la dreptul de retragere prevazut la art. 9-15 produsele gravate sau realizate conform indicațiilor clientului. Legea completă este disponibilă aici: https://anpc.ro/anpcftp/legislatie/oug_34_140616.pdf

Costul transportului retur este suportat de client.

Toate Produsele comercializate de către S.C. UZIN COFFEE SHOP S.R.L. beneficiază de condiții de garanție conforme legislației în vigoare și politicilor comerciale ale producătorilor. Produsele sunt noi, în ambalajele originale și provin din surse autorizate de fiecare producător în parte.

Proprietatea asupra Produselor va fi transferată la livrare, după efectuarea plății din partea CLIENTULUI în locul indicat în COMANDĂ (înțelegând prin livrare, semnarea de primire a documentului de transport furnizat de curier).

Capitolul 10. Limitarea răspunderii
Conținutul informațiilor se referă la descrierea într-un anumit grad de detaliere a activităților, produselor și serviciilor U Café. U Café nu va acorda nicio garanție referitoare la:

– evitarea utilizării anevoioase sau întreruperii în utilizare a website-ului;
– neafectarea în sens negativ a altor sisteme prin utilizarea website-ului;
– inexistența pe website-ul pus la dispoziție a virușilor sau alte componente care ar putea dăuna utilizatorilor.

Astfel, U Café nu poate fi responsabilă pentru niciun fel de daune directe sau indirecte produse prin utilizarea website-ului său.

Informațiile furnizate de dumneavoastră trebuie să fie corecte. Optând pentru abonarea la newsletter vă obligați să ne furnizați corect numele și adresa de e-mail. Folosirea unor date false sau neactualizate poate duce la imposibilitatea de a vă contacta.
Toate informațiile prezentate pe website cu privire la produsele www.ucafe.ro, prețuri, informații, campanii și promoții de marketing, aspecte tehnice, sunt prezentate cu titlu informativ. Nimic din conținutul website-ului www.ucafe.ro nu poate constitui o ofertă fermă de a contracta și nu poate angaja răspunderea U Café în lipsa unor acorduri ulterioare.

Termenii și Condițiile website-ului pot fi modificați oricând de către U Café, aceștia fiind opozabili vizitatorilor și clienților de la data afișării în website. Acceptarea Termenilor și Condițiilor website-ului se confirmă prin bifarea checkbox-ului corespunzător din website și/sau prin trimiterea comenzii și/sau prin efectuarea unei plăți online/ transfer bancar.

Capitolul 11. Forța Majoră

Niciuna din părți nu va fi răspunzătoare pentru neexecutarea obligațiilor sale contractuale, dacă o astfel de neexecutare la termen și/sau în mod corespunzator, total sau parțial este datorată unui eveniment de forță majoră. Forța majoră este evenimentul imprevizibil, în afara controlului părților și care nu poate fi evitat.
Dacă în termen de 15 (cincisprezece) zile de la data producerii lui, respectivul eveniment nu încetează fiecare parte va avea dreptul să notifice celeilalte părți încetarea de plin drept a Contractului fără ca vreuna dintre ele să poată pretinde celeilalte alte daune-interese.

Capitolul 12. Dispoziții finale

Acest website este deținut de către U Café, care oferă dreptul de a accesa și utiliza website-ul sub rezerva acceptării de către utilizatori a acestor Termeni și Condiții. Accesând și utilizând website-ul utilizatorii oferă automat și neechivoc acordul pentru respectarea Termenilor și Condițiilor de pe website.

U Café are dreptul de a modifica Termenii și Condițiile oricând, fără o notificare prealabilă, publicând varianta actualizată pe website, iar vizitatorii sau clienții au obligația de a citi Termenii și Condițiile ori de câte ori accesează website-ul. Vizitatorii sau clienții au obligația de a respecta întocmai Termenii și Condițiile de pe website și nu pot pretinde și nu se poate apăra, invocând necunoașterea Termenilor și Condițiilor de pe website, valabili la data accesării, utilizării și/sau plasării unei Comenzi prin intemediul formularului de contact de pe website, prin e-mail sau telefonic.

U Café își rezervă dreptul de a șterge recenziile, aprecierile sau orice alte comentarii lăsate de vizitatori sau clienți și care conțin un limbaj vulgar, ofensator la adresa unui alt vizitator, client sau moderator al website-ului sau acele informații care instigă la violență pe baza rasei sau a originii etnice, a religiei, a handicapului, a sexului, a vârstei, a statutului de veteran, a orientării sexuale sau politice a unui vizitator, client sau moderator.

U Café organizează periodic diferite promoții care sunt anunțate pe website. Promotiile își încep valabilitatea în momentul activării acestora pe website și își încetează valabilitatea din momentul inactivării acestora pe website. Promoțiile nu se cumulează între ele sau cu alte reduceri și sunt valabile numai în limita stocului.

U Café încurajează clienții să scrie pe adresa contact@ucafe.ro și să ne ofere feedback despre cum s-a desfășurat navigarea și despre experiența pe care o au cu produsele sau serviciile prezentate pe website.