Green Beans sau cafea verde

Green Beans – Dacă atunci când spui green beans și nu te referi la fasole verde, ci la cafea verde, gândul îți zboară la arborele de cafea, așa cum crește el în plantațiile din zonele cu climă tropicală sau subtropicală, ei bine, te înșeli. Este vorba, de fapt, despre cafeaua care a trecut prin toate etapele de procesare, dar nu a fost încă prăjită. Ca să nu te las în ceață, voi aminti acum aceste etape:

Primul pas e culesul. Pasul doi, separarea boabelor din fructul de cafea. Acest proces se poate face, clasic, prin uscare, prin “spălare” (o traducere grosolană a termenului washed coffee) sau printr-o metodă intermediară, semi-umedă, numită honey process. Urmează uscarea propriu-zisă. Și, abia acum cafeaua ajunge la stadiul de cafea verde sau green beans. Depozitată în condiții optime, ea își păstrează intacte calitățile mai mulți ani. Cel mai adesea, prăjirea are loc după export.

Dar cafeaua verde, (green beans) în sine, prin concentrația ridicată de acid clorogenic, este un produs foarte valoros, recunoscut pentru puternicul efect antioxidant, și combaterea kilogramelor în plus. Se poate consuma ca atare, preparată la ibric sau procesată în suplimente alimentare. Dar, odată importată, cea mai mare cantitate de cafea verde urmează a fi prăjită, pentru a fi savurată de iubitorii din întreaga lume. Nu știu cum ești tu, dar mie, tot povestind, mi s-a făcut o poftă nebună de o cafea mediu prăjită, cu aromă exotică și gust bogat: cafeaua indiană de specialitate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *