Cappuccino de casă cu spumă de lapte improvizată

Improvizația salvează monotonia. Azi încercăm cappuccino de casă din cafea indiană

StamAcasa și bine facem! Nu ne-ar fi trecut niciodată prin minte că un demers lipsit de activitate va fi salvarea noastră într-o bună zi! 🤪 Și, hai să recunoaștem că nu e atât de rău! Dacă reușim să facem abstracție de panică, și s-o ținem departe, putem savura, chiar, confortul căminului. E adevărat, e dificil să lucrăm de acasă, mai ales dacă avem copii năzdrăvani, care ne vor parte din jocul lor, dar hai să vedem dincolo de aceste mici încorsetări! Să ne bucurăm pur și simplu! Necondiționat… De soarele de pe cer, de copacii înfloriți, de cafeaua aburindă… O, cafeaua indiană de specialitate, această plăcere nevinovată care dă sens unui început de zi, când alte motive nu par destul de puternice… E suficient, uneori, să simțim doar mirosul de cafea. Se spune că efectul de înviorare începe cu aroma… Vrem să ne trezim, pentru a o savura… Iar acum, cu gândul la delicioasele și apetisantele băuturi de la U Café, măcinați de un dor nebun și o poftă pe măsură, hai să experimentăm ceva… ne satisfacem o plăcere și alungăm monotonia… Ce ziceți de un cappuccino de casă din cafea indiană, cu spumă de lapte improvizată?

În loc de espresso merge și o cafea la ibric

Punctul de plecare ar trebui să fie un espresso, dar merge și o cafea concentrată la ibric, cafetieră sau ce-aveți la-ndemână. Că doar suntem în carantină. Cât despre spumă, se poate obține prin diverse metode. Găsiți aici mai multe sugestii. Ce face omul când e strâns cu ușa? Se descurcă. Așa și noi: experimentăm! Și rezultatul nu-i rău deloc! Să ducem improvizația la nivelul următor?

Cappuccino de casă din cafea indiană e aproape gata. Vom reuși oare să ornăm și ceașca? Acum depinde la ce standarde ne raportăm… Oricâte tutoriale am urmări, arta e artă, iar latte art poate face cu adevărat doar un maestru barista. Mai contează, totuși, și cât mai #StamAcasa. Pentru că ambiția și antrenamentul pot face minuni. Așa că, precum am mai arătat și în alte note de jurnal de carantină, ne putem alege și cu lucruri bune de pe urma pandemiei. Precum o mai bună deslușire a tainelor cafelei și o deprindere, a meșteșugului său. E drept, de la amator la profesionist e cale lungă, dar important e să pornești la drum.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *