Meniu

ESPRESSO

Este un preparat obținut prin trecerea sub presiune de apă caldă a cafelei special râșnite pentru espressor. Tăria sa variază în funcție de numărul de shoturi de espresso folosite și de cantitatea de apă fierbinte adăugată. Un espressor  profesional oferă un mililitru de cafea pe secundă, prin urmare, este nevoie de 25 de secunde pentru a obține o ceașcă standard de espresso, care are 25ml.

Filtru

În general mai densă decât cafeaua clasică – deși acest lucru e greu perceptibil de către un neinițiat – cea preparată la filtru evidențiază mai bine caracterul original al cafelei, având un gust mai fresh. Iarăși contraintuitiv, cafeaua la filtru are cea mai ridicată concentrație de cofeină dintre toate tipurile de cafea.

Băuturi cu lapte

Se prepară pe bază de espresso, la care se adaugă lapte fierbinte și se desăvârșesc cu un strat de spumă de lapte (lapte frotat). Se poate folosi și smântână în loc de lapte și sunt adesea servite cu scorțișoară.

Băuturi calde

Ceaiuri de plante sau fructe, chai latte (un fel de caffe latte, cu ceai negru în loc de espresso) sau ciocolate calde sunt variante pe care ți le oferim când ai chef să încerci și altceva în afară de cafea. Poți alege cu ochii închiși, totul e delicios. Și poți să vrei și doar o simplă cană de lapte cald. Ce nu facem noi pentru tine?

Vezi meniul complet →