Nu ne mai încăpem în piele de bucurie și mândrie! Reputatul blogger culinar divainbucatarie.ro s-a îndrăgostit de cafeaua noastră indiană de specialitate! A zis, într-un story, că este una dintre cele mai bune pe care le-a băut vreodată! Și savurând-o, i-a venit ideea unei noi rețete pe care a publicat-o pe blog. Noi vă invităm să o descoperiți aici. Am distribuit-o și pe FB, cum era și firesc. Ne-am fălit și pe Insta, că asemenea evenimente nu se întâmplă în fiecare zi. Îi mulțumim mult, Divei, și pentru că a împărtășit numeroșilor și curioșilor săi urmăritori, povestea cafelei noastre! Ne-a făcut o mare bucurie și o foarte plăcută surpiză! Am invitat-o la cafenea să o răsfățăm, la rându-ne, cum ne-om pricepe mai bine!
Black Eye – Cunoscut și sub denumirea double shot in the dark, Black Eye este o bătură pe bază de cafea cu o aromă foarte puternică și o concentrație de cofeină pe măsură. E absolut firesc să fie așa, ținând seama că ia naștere din combinația a două shot-uri de espresso cu o ceașcă de cafea la filtru. Unii îl preferă cu lapte și zahăr, alții, neîmbânzit. Se bea cald sau cu gheață. Imaginează-ți că-ți prepari unul. Faci întâi cafeaua, pui laptele (opțional) și apoi adaugi espresso. Vei vedea cum, prin turnare, în mijlocul ceștii se formează the Black Eye. Ei bine, de aici i se trage și numele. Dar cu aceeași rețetă în cafenele din mai multe colțuri ale lumii vei comanda un Sledgehammer, un Hammerhead, un Turbo sau un Sludge Cop. Câte bordeie, atâtea obiceie! ar spune românul. (Atenție! Există și variante de cocktail-uri alcoolizate cu unele dintre aceste denumiri! )
Black eye
Și dacă ar fi să montăm un așa-zis potențiometru pe ceașca de Black Eye, pentru o concentrație mai mică de cofeină, se adaugă un singur shot de espresso. Vei obține un Red Eye. Pentru un plus tărie, un extra shot de espresso, trei in total, pentru un Green Eye. Și pentru cei neobosiți, care transformă noaptea în zi, de la patru shot-uri în sus, această băutură își merită numele de Dead Eye. Mare grijă pentru cei neantrenați și slabi de inimă!
Cafeaua e moneda noastră forte! Cafeaua indiană de specialitate. O cafea cu totul deosebită pentu că doar în India, arborii de cafea se dezvoltă la umbra vegetației din jur. Arborii de cafea cresc alături de culturile de nucșoară, vanilie, piper, cacao, nucă de cocos, banane etc. Toate aceste condiții îi conferă aromele puternice și gustul exotic.
Arbori de cafea
Și pentru că India nu este primul loc la care v-ați gândi când vine vorba de cafea, vă invităm să o descoperiți tocmai din această perspectivă aici.
Astăzi întreaga lume celebrează eleganța și parfumul trandafirului roșu. 🌹 Haideți să-l omagiem și noi oferindu-l în dar, purtându-l la rever și savurându-ne cafeaua în compania lui. 🌹☕ Cafeaua indiană de specialitate #MadeWithLove, desigur! ☕ 🕌 Te așteptăm de luni până vineri, de la 8:00 la 13:00, la U Café, doar pentru comenzi #ToGo.
Vino la noi să-ți iei cafeaua preferată la pachet și alege să te bucuri de ea, sub cerul liber de iunie, alături de grațioasa floare. 🌹
Te rugăm să respecți, în continuare, regulile de distanțare socială și să porți mască în spații închise. Noi o facem cu strictețe. 😷 Totul va fi bine! ❤️ ☀️ 🌈
Body – Când ia în discuție corpul cafelei, degustătorul face referire cel mai adesea la textura și la așa-zisa greutate a cafelei. Nu este perceput ca un gust, ci sub forma unei senzații la nivelul întregii guri. În special, mai ales în cerul gurii. Poate fi determinat după originea cafelei, unele soiuri având un corp mai greu decât altele. Gradul de prăjire este un factor important în determinarea corpului cafelei. Acesta atinge cote maxime, la o cafea mediu prăjită și descrește pe măsură ce prăjirea e mai intensă. Deși trebuie să fii un inițiat pentru a-l putea detecta și caracteriza, corpul cafelei poate influența aprecierea aromei unei cafele. Secretul? În ansamblul ei, aroma reflectă combinația mai mult factori senzoriali precum aciditatea, gustul, textura, sunetul curgerii în ceașcă și chiar culoarea cafelei.
Abia așteptăm să se ridice restricțiile și să redeschidem porțile U Café! Deocamdată, după cum știți, onorăm doar comenzile #ToGo și funcționăm după programul L-V 8:00-13:00. În așteptarea marelui moment, G4Media.ro a realizat un material despre cum se va schimba experiența mersului la restaurant/bistro/cafeanea și ne-a cerut și nouă o părere. Lectură plăcută!
Da, da!Un Irish coffee din cafea indiană ar putea fi de mare ajutor
Cum spuneam, într-o altă filă de jurnal, încă e vremea perfectă să ne facem planuri și să construim strategii. Carantina e pe sfârșite și cine știe când vom mai avea acest răgaz! Lucrurile par să se grăbească să intre în normalul de odinioară. Să sperăm totuși că am tras câteva învățăminte și nu ne vom întoarce în malaxorul din care am ieșit acum două luni. Să profităm de perioada aceasta în care încă #StamAcasa și să așternem pe hârtie toate lucrurile pe care le-am neglijat sau pe care nu am reușit să le facem la vremea lor. Și să punem lista aceasta la îndemână ca s-o putem completa pe măsură ce ne mai amintim lucruri și ne vin noi idei… La cafea e un bun prilej să ne punem întrebări și să primim răspunsuri. Să găsim soluții. Un Irish Coffee din cafea indiană, ar putea fi de mare ajutor.
Cafeaua de specialitate de la U Café ajută introspecția
Când
suntem ocupați avem tendința să ne lăsăm idealurile, dorințele pe plan secund.
Nu ne dăm răgazul să ne ascultăm, să ne cercetăm interior, ne lăsăm duși de val
și uite-așa trece viața pe lângă noi.
Brrr! Un fior rece ne scutură pe de’a’ntregul, conștientizând
acest lucru. Unele gânduri stau bine ascunse în minte, iar cafeaua, ca prin
minune, le scoate la iveală. Plină de misterul și exotismul Indiei, cafeaua de
specialitate de la U Café ajută introspecția. Adaugăm o gură de whiskey,
un strop de zahăr brun și frișcă și am obținut licoarea zeilor: Irish
Coffee din cafea indiană.
Băutura aceasta e o adevărată ambrozie, ne
ascute mintea, dar ne dă și un strop de detașare. Pe fundal de jazz, e
combinația perfectă, pentru un sfârșit de zi.
Să savurăm un
moment de relaxare și ne vom aminti toate planurile ignorate, rezoluțiile
zădărnicite, dorințele reprimate, pasiunile neglijate… să le notăm pe toate și
pe viitor să ținem seama de ele. Să ne facem această promisiune și să o
respectăm!
La U Café, fiecare cafea spune o poveste. Vino să le savurezi împreună. E loc de povești și plăceri firești, printe bunătăți servite cu drag și în tihnă. Bucură-te pe deplin de cafeaua noastră unică – poate că doar una nu va fi de ajuns – lasă-te inspirat de ea și dacă ne scrii o poveste interesantă despre experiența ta de a savura cafeaua la noi, ți-o publicăm aici, pe blog și te așteptăm cât de curând să-ți facem cinste cu încă un rând.
Improvizația salvează monotonia. Azi încercăm cappuccino de casă din cafea indiană
StamAcasa și bine facem! Nu ne-ar fi trecut niciodată prin minte că un demers lipsit de activitate va fi salvarea noastră într-o bună zi! 🤪 Și, hai să recunoaștem că nu e atât de rău! Dacă reușim să facem abstracție de panică, și s-o ținem departe, putem savura, chiar, confortul căminului. E adevărat, e dificil să lucrăm de acasă, mai ales dacă avem copii năzdrăvani, care ne vor parte din jocul lor, dar hai să vedem dincolo de aceste mici încorsetări! Să ne bucurăm pur și simplu! Necondiționat… De soarele de pe cer, de copacii înfloriți, de cafeaua aburindă… O, cafeaua indiană de specialitate, această plăcere nevinovată care dă sens unui început de zi, când alte motive nu par destul de puternice… E suficient, uneori, să simțim doar mirosul de cafea. Se spune că efectul de înviorare începe cu aroma… Vrem să ne trezim, pentru a o savura… Iar acum, cu gândul la delicioasele și apetisantele băuturi de la U Café, măcinați de un dor nebun și o poftă pe măsură, hai să experimentăm ceva… ne satisfacem o plăcere și alungăm monotonia… Ce ziceți de un cappuccino de casă din cafea indiană, cu spumă de lapte improvizată?
În loc de espresso merge și o cafea la ibric
Punctul de plecare ar trebui să fie
un espresso, dar merge și o cafea concentrată la ibric, cafetieră sau ce-aveți
la-ndemână. Că doar suntem în carantină. Cât despre spumă, se poate obține prin diverse
metode. Găsiți aici mai multe
sugestii. Ce face omul când e strâns cu ușa? Se descurcă.
Așa și noi: experimentăm! Și rezultatul nu-i rău deloc! Să ducem improvizația
la nivelul următor?
Cappuccino de casă din cafea indiană e aproape gata. Vom reuși oare să ornăm și ceașca? Acum depinde la ce standarde ne raportăm… Oricâte tutoriale am urmări, arta e artă, iar latte art poate face cu adevărat doar un maestru barista. Mai contează, totuși, și cât mai #StamAcasa. Pentru că ambiția și antrenamentul pot face minuni. Așa că, precum am mai arătat și în alte note de jurnal de carantină, ne putem alege și cu lucruri bune de pe urma pandemiei. Precum o mai bună deslușire a tainelor cafelei și o deprindere, a meșteșugului său. E drept, de la amator la profesionist e cale lungă, dar important e să pornești la drum.
Utilizăm cookie-uri și alte tehnologii similare pentru a îmbunătăți experiența ta de navigare și functionalitatea website-ului nostru. SETĂRI PREFERINȚEACCEPT
Despre modulele Cookie de pe acest website
Prezentare generală a confidențialității
Cookie-urile sunt importante pentru ca website-ul să poată funcționa în condiții optime. Pentru a vă oferi o experiență cât mai bună, folosim cookies pentru a memora faptul că v-ați înregistrat pe website, pentru a colecta statistici anonime, pentru a vă oferi funcții avansate, precum și pentru a vă putea livra conținut personalizat de marketing. Puteți decide ce cookie-uri vreți să fie active.
Cookie-urile necesare ne ajută să creăm un website mai ușor de utilizat, permițându-ne funcții de bază cum ar fi navigarea pe pagină și accessul în siguranță în anumite zone ale website-ului. Website-ul nu poate funcționa corect fără aceste cookie-uri.
Folosim unele cookie –uri neesenţiale pentru a urmări vizitatorii în mod anonim sau pentru a îmbunătăţi experienţa dumneavoastră pe acest website. Acestea ne permit să recunoaştem vizitatorii care revin pe website. Prin corelarea unui identificator anonim, generat în mod aleatoriu, suntem capabili să înregistrăm anumite informaţii specifice de navigare, precum modul în care aţi ajuns la website, paginile pe care le vizualizaţi, opţiunile pe care le selectaţi şi traseul dumneavoastră în cadrul website-ului. Prin monitorizarea acestor informaţii, putem să aducem îmbunătăţiri website –ului nostru. În care nu sunteţi de acord cu acest lucru, puteţi elimina aceste cookie –uri, însă este posibil ca unele din caracteristicile agreabile ale website-ului să nu mai fie disponibile.
_____________________________________________________________________
Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.